Foto: KNR

Formand angriber racismen

Efter et interview i Sermitsiaq.AG er Demokraternes ungdomsformand blevet en upopulær herre blandt visse grupper på internettet.

- Racisme er en grim ting, og det skal jeg ellers love for, at jeg har fået at føle her på det sidste, sådan skriver formanden for Demokraterne Ungdom, Rasmus Dalsgaard Andersen, på sin Facebook-side efter et interview med Sermitsiaq.AG.

I interviewet langede Dalsgaard Andersen ud efter nogle af de etablerede politikere, som han opfordrede til at fremvise en finansieret plan for selvstændighed i stedet for at bedrive 'populistisk propaganda,' som han kaldte det overfor netavisen.

- Hvis I vil den grønlandske befolkning det godt, så burde I komme med forslag, der gør forholdene bedre nu. I stedet kommer I med denne tomme snak, som jeg på den bedste dag, kun kan se som et populistisk forsøg på at score stemmer ved hjælp af propaganda, sagde han til Sermitsiaq.AG.

Siden er der kommet flere kommentarer ind Demokraterne Ungdoms hjemmeside, som de har fjernet igen, med henvisning til, at de opfattede dem som racistiske.

 

Ønsker plads til alle

- Jeg er ifølge flere ikke en del af det grønlandske samfund, det er jeg ikke af flere grunde: jeg snakker ikke sproget godt nok, også ser jeg ikke grønlandsk ud, og derfor har jeg ikke ifølge dem ret til at blande mig i grønlandsk politik, skriver formanden på sin personlige Facebook-side.

Rasmus Dalsgaard Andersen fortæller videre, at han mener, at der skal være plads til alle, der vil deltage i det grønlandske samfund uanset race, sprog eller køn.

- Når jeg så hører fra mange andre, som er udsat for samme racisme, både personer som taler grønlandsk men ser "dansk" ud, og personer som ser grønlandske ud men ikke taler sproget. Så mener jeg faktisk at vi som samfund har et kæmpe problem, lyder det fra Demokraterne Ungdoms formand.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt