Forhandlingerne med Alcoa genoptages

Mimi Karlsen fra IA har sendt to § 37 spørgsmål til landets nye naalakkersuisoq for råstoffer Jens Erik Kirkegaard. Hun er interesseret i at få oplysninger om Naalakkersuisuts planer om genoptagelse af forhandlingerne med Alcoa og ønsker at få en tidshorisont på forhandlingerne.
Skrevet af Peter Troelsen
24. april 2013 11:53

Jens Erik Kirkegaard og hans embedsapparat kender den politiske jargon til mindste detalje, og det skinner igennem i svaret til Mimi Karlsen. Man henholder sig til Inatsisartutvedtagelsen om rammer for drøftelser med firmaet, og disse drøftelser nåede ikke at blive genoptaget, inden der blev udskrevet valg.

Forhandlingsmandatet skal gennemgås i nær fremtid, da den politiske situation er ændret siden rammerne for forhandlingerne blev vedtaget. Når mandatet er fastlagt, har Naalakkersuisut til hensigt at genoptage drøftelserne, men Mimi Karlsen og alle øvrige borgere i Grønland fik ikke nogen nøjagtig tidshorisont for, hvornår det vil ske.

På officielt sprog hedder det, at drøftelserne med Alcoa forventes at kunne genoptages kort tid efter, at Naalakkersuisuts forhandlingsmandat er klarlagt. Altså vi fortsætter forhandlingerne på et tidspunkt.