Forgænger kritiserer kollegiepolitik

Den tidligere naalakkersuisoq for uddannelse Palle Christiansen kritiserer naalakkersuisoq for at boltre sig i kollegiedebatten på en billig baggrund.
02. august 2013 03:05

Palle Christiansen peger på, at det var den tidligere regering, der byggede kollegier, både på kysten og i Nuuk.

Ifølge forslag til finansloven for 2014 bliver der ikke afsat store midler til kollegier byggerier. Hvilket skuffer Palle Christiansen.

- Lige nu synes jeg bare Nick Nielsen lyder som nogle store tomme tønder, der bare buldrer ned af fjeldet, siger Palle Christiansen.

Nick Nielsen mener, at alle bliver behandlet lige, og at borgerne i Sisimiut har de samme problemer, når de vil tage en videregående uddannelse i deres egen by, som studerende fra Nuuk oplever.

Problemet er måske bare ikke så stort, som Nick Nielsen gør det til, da DTUs center i Sisimiut selv anslår, at have to til tre elever lokale elever.

Fra Palle Christiansen lyder det også, at der jo er langt flere uddannelser i Nuuk, og at presset på kollegiemassen i Nuuk er langt større, end den er på kysten. Han mener dog heller ikke alt fokus skal være på hovedstaden.

- Jeg mener ikke, at man skal sige, at nu satser man kun et sted. Det vi gjorde i den tidligere regering var, at vi både satsede på kollegier på kysten, men også på kollegier i Nuuk.

Palle Christiansen peger på, at der nok sidder nogle borgere fra Nuuk, som ikke ligefrem oplever, at de modtager den lige behandling, som Nick Nielsen taler om.  

- Der er stadig flaskehalsproblemer, når skoleåret starter i september måned. Så derfor skal den nye regering tage sig voldsomt sammen og ikke nedprioriterer Nuuk, som er det sted med flest uddannelses institutioner.

Tidligere har borgmester Asii Chemnitz Narup kritiseret Naalakkersuisut for at forskelsbehandle Nuuk-borgere, når de begrænsede antal kollegiepladser skal fordeles.

Det afviste naalakkersuisoq for uddannelse, Nick Nielsen, der sagde, at alle bliver behandlet ens.

Faktum er bare stadig, at Nuuk-borgerne ifølge en bekendtgørelse stadig står bagest i køen, når de søger kollegiebolig i forbindelse med en uddannelse i Nuuk, og reelt set ikke kan komme i betragtning til selvstyrets kollegier.