VIDEO Forfatterspirer skriver om magtkamp, sygdom, kærlighed og krig

Igen i 2014 blev unge mennesker inspireret til at dyrke deres forfatterspirer i novellekonkurrence Allatta. De 10 bedste noveller er udkommet i bogen ’2040’, hvor fremtiden er temaet for de små historier.
23. juni 2015 15:16

- Det bliver godt at se den trykt på papir, når jeg kun har set og læst den på computeren, siger Kenny J. Fisker, som er en af forfatterne, til KNR.

Hans novelle hedder ’Utidelighed’, og handler om at blive ramt af sygdom.

- Hun kunne næsten ikke længere genkende sin egen datter. Hun var blevet så tynd, hendes mund så uhyggeligt sort. Hvad der ed forårsagede det, var det ved at æde hende op indefra, læser han op fra sin egen novelle.

Nukappi Boassen Willes novelle hedder, ’Qilaat – Kalaallip Anersaava’, hvilket betyder, ’Trommen – den grønlandske ånd’.

- Min bedstefars hjælpeånder danser iblandt os. De snakker til almindelige mennesker om, at vi, som lever på fastlandet, har glæden i os, at grønlænderen er ved at uddø, at dem, som bor i storbyen, ikke længere er grønlændere og snart ikke kan noget, lyder det i bogen.

Dystre fremtidsvisioner
Niviaq Korneliussen har selv haft stor glæde af at være blandt de 10 udvalgte i novellekonkurrencen tilbage i 2012. Hun har bemærket to ting efter at have læst alle 10 noveller.

- Næsten alle novellerne handler om politik og de fleste af dem er meget mørke med dystre forestillinger om fremtiden, siger forfatteren bag Homo sapienne og bliver bekræftet af Nukappi Boassen Wille.

- Jeg lader mig inspirere af Grønlands nuværende situation, og gør mig nogle forestillinger om, hvad vores nuværende livsstil kan føre til, siger han.

Kenny J. Fiskers inspiration kommer et helt andet sted fra.

- Jeg spiller meget og på det tidspunkt, jeg skrev novellen, spillede jeg et uhyggeligt spil med døde mennesker, hvor folk kæmper for at overleve. Og så tænkte jeg, om jeg kunne få det med i en novelle, fortæller han.

Allatta 2040-novellesamlingen kan købes i boghandlen.