Islands præsident sammen med forfatningskommissionenFoto: Forfatningskommissionen

Forfatningskommissionen besøger Island

Forfatningskommissionens formand glæder sig over Islandsk inspiration.

Forfatningskommissionen er i øjeblikket på en inspirationstur til Island. Kommissionen har besøgt nabolandet for at mere om islændingenes forfatningsarbejde.

- Som bekendt har Island været en del af Danmark. Forfatningskommissionen har af den grund ønsket at besøge Island først for at få en forståelse af selvstændighedsprocessen og hvilke erfaringer, man har gjort sig, skriver forfatningskommissionen i en pressemeddelelse.

Ifølge formanden for kommissionen, Vivian Motzfeldt (S), har turen være udbytterig:

Islandske eksperter kan bistå kommissionen

- Vi fik meget ud af besøget hos præsident Gudni Th. Johannesson. Det er glædeligt at høre at præsidenten holder øje med det skridt, Grønland nu har taget. Det er meget håndgribeligt, at vi har meget til fælles, udtaler Vivian Motzfeldt.

Ifølge pressemeddelelsen udtalte præsidenten, at det er vigtigt vedvarende at højne niveauet for uddannelse og forskning i Grønland som led i selvstændighedsprocessen, sådan som man også har gjort på Island. Desuden opfordrede han til et styrket samarbejde mellem Island og Grønland på det erhvervsmæssige område.

Ifølge Motzfeldt holder den islandske præsident døren åben for, at islandske eksperter kan bistå kommissionen i arbejdet med udkastet til en grønlandsk forfatning, hvilket kommissionsformanden ser meget positivt på.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt