Foreningen Grønlandske Børn sælger burgere på Roskilde Festival

Festivalgæster på årets Roskilde Festival kan stille sulten med en moskusburger, en rejecocktail eller fish'n chips og samtidig støtte grønlandske børn.
Skrevet af Martine Lind Krebs
04. juli 2014 09:46

Cafeen, Hot Arctic, der drives af Foreningen Grønlandske Børn (FGB), ligger i Roskilde Festivals store madtelt Foodcourt.

Indtil videre har cafeen været en kæmpe succes, fortæller foreningens generalsekretær Tina Frausing, som selv langer burgere over disken sammen med 28 frivillige.

- Det går simpelthen forrygende. Folk er helt vilde med det, siger hun.

I går solgte Hot Arctic så godt, at de måtte melde udsolgt ved midnat. Der blev solgt 2½ menu i timen, fortæller Tina Frausing.

Den endelige omsætning er endnu ikke opgjort, men den ligger på omkring 50.000 kroner på den første dag, hvilket omtrent svarer til alle udgifterne ved boden. Hvis salget fortsætter med samme hast vil FGB altså kunne vende hjem fra Roskilde Festival med omkring 150.000 kroner til projekter for grønlandske børn.

Det er første år, at FGB er til stede på Danmarks største festival, men Tina Frausing kan allerede nu fastslå, at står det til hende, så har foreningen en stor madbod ude på Indre Plads i de næste 10 år.

- Og så snakker vi altså millionomsætning, siger hun.

Menuen i Hot Arctic er selvfølgelig udelukkende nordatlantisk med fisk og rejer fra Royal Greenland og grønlandsk moskuskød. Og det er noget, som festivalgæsterne har taget vældigt godt imod, siger Tina Frausing:

- De er meget overraskede over smagen af moskuskødet og stiller mange spørgsmål og er generelt meget positive.