Forening vil lokke folk i kajakken

I forbindelse med de grønlandske mesterskaber forsøger kajakforeningerne at lokke nye medlemmer til.
15. juli 2014 13:00

De sidste tag med pagajen ved grønlandsmesterskaberne i kajakroning blev taget tirsdag i Qaqortoq med den afsluttende stafet.

I alt 79 kajakroere fra Ilulissat, Sisimiut og Qaqortoq har kæmpet siden torsdag ved årets mesterskaber i Qaqortoq.

De fleste foreninger på kysten deltager ikke ved dette års mesterskab, men der er alligevel godt humør.

- Stemingen er rigtigt god, og vi har det rigtigt sjovt og et godt fællesskab. Man kan mærke, at vi savner dem fra andre byer, der ikke er med i år, siger Sofie Rosa Jakobsen fra kajakforeningen i Qaqortoq til KNR.

Interessen for kajakroning stiger i forbindelse med mesterskabet, fortæller Abel Jakobsen, kasserer i den landsdækkende organisation for kajakforeningerne.

God plads til nybegyndere

Som noget helt nyt var der ved dette år mesterskaber også mulighed for, at de uerfarne kunne forsøge sig i kajakken. Arrangørerne ser nemlig gerne, at flere begynder at ro kajak.

Folk, der kommer ind til kajakforeningernes huse på kysten, opfordres til at prøve kajakroning og oplæres i, hvordan redskaberne bruges, ligesom man fortæller dem, hvordan en kajak bygges, siger Abel Jakobsen.

Sofie Rosa Jakobsen har allerede tabt sit hjerte til kajakken, og faktisk var det også kærligheden, der fik hende til at sætte sig ned i en kajak for fire år siden

- Jeg begyndte at være med, da jeg mødte min mand, for han var allerede der, og mine børn er meget interesseret i kajakroning. Så jeg var bare nødt til at deltage og være en rollemodel for dem og støtte dem til at være interesseret, siger Sofie Rosa Jakobsen.