Borgermøderne om projektet på Kvanefjeldet skal efter planen afholdes fra den 5. til den 9. februar. 

Forening: Udsæt borgermøder om Kuannersuit

Foreningen Urani Naamik i Narsaq kræver, at borgermøderne om mineprojektet ved Kuannersuit udsættes. 

Naalakkersuisut og selskabet Greenland Minerals har planlagt borgermøder om Kuannersuit-projektet i fem sydgrønlandske byer i begyndelsen februar.

Men det er forkert at afholde offentlige møder, mens coronarestriktionerne stadig gælder. Det mener foreningen Urani Naamik i Narsaq.

- Høringen bør afbrydes på grund af corona. Vi mener, det er mere hensigtsmæssigt at genoptage høringerne, når coronaen er overstået, siger foreningens formand Jan Rethmar-Petersen.

LÆS OGSÅ Borgermøde om Kuannersuit starter den 22. januar

Borgermøderne om projektet på Kvanefjeldet skal efter planen afholdes fra den 5. til den 9. februar. 

Først i Narsarsuaq, derefter i Qassiarsuk, Igaliku, Qaqortoq og Narsaq. Men på grund af corona kan kan højst 100 forsamles indendørs.

- For eksempel er vi tilbageholdende med at arrangere demonstrationer på grund af corona, og for at tage et medansvar for at forebygge spredning af smitten, siger Jan Rethmar-Petersen.

Jens-Frederik: Møder kan godt lade sig gøre

Naalakkersuisoq for råstoffer Jens-Frederik Nielsen (D) siger, at det stadig er planen, at Naalakkersuisut og Greenland Minerals gennemfører borgermøderne i Sydgrønland.

- Med hensyn til Kvanefjeldet har vi udarbejdet planerne i samarbejde med landslægeembedet, derfor forventer vi at kunne foretage høringer, selvom restriktionerne er gældende, siger han og understreger, at coronasituationen følges nøje.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut sætter Kuannersuit-projekt med sjældne jordarter i høring

- Hvis der sker en spredning af smitten kan situationen ændre sig, hvis det ikke er tilfældet, forventer vi at gennemføre høringerne. 

Mineselskabet Greenland Minerals har planer om at udvinde sjældne jordarter på Kvanefjeldet, blandt andet uran.

Kommentarer