Forening for grønlandsk menighed stiftet

I weekenden blev foreningen Den Grønlandske Menighed i Danmark formelt stiftet under en generalforsamling i København.
Bestyrelsen i foreningen Grønlandsk Menighed i Danmark efter den stiftende generalforsamling i København 7. november 2015
Bestyrelsen i foreningen Grønlandsk Menighed i Danmark efter den stiftende generalforsamling i København 7. november 2015
09. november 2015 07:43

Her mødte 23 personer mødte op fra hele landet, oplyser foreningens formand, Henriette Berthelsen, til KNR.

Foreningen udspringer af en arbejdsgruppe, der nu i et par år har kæmpet for at få oprettet en grønlandsk menighed i Danmark og ansat flere grønlandske præster tilknyttet menigheden.

Det sker, for at personer i Danmark med grønlandsk baggrund har mulighed for at blive kirkelig betjent på grønlandsk. Foreløbig er kun én grønlandsk præst, Oline Berthelsen, ansat under det danske kirkeministerium med tilknytning til Aarhus Stift.

Herudover er Jens-Kristian Kleist ansat under Selvstyret til at betjene grønlandske borgere, som ufrivilligt er i Danmark, for eksempel som patient, indsat i Herstedvester mm. 

LÆS OGSÅ Kirkeminister bakker op om grønlandsk menighed

Den danske kirkeminister Berthel Haarder har offentlig udtrykt sin støtte til, at grønlændere i Danmark får deres egen menighed, senest under et møde med folketingsmedlemmerne Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aleqa Hammond (S).

Ifølge foreningen Den Grønlandske Menighed i Danmark har ministeren oplyst, at han forventer, at menigheden vil blive til virkelighed inden for det kommende år.

Den ny forenings bestyrelse holder sit første møde på torsdag, hvor en næstformand skal udpeges, mens foreningens kommende arbejde skal aftales.

Bestyrelsen i Den Grønlandske Menighed i Danmark består af formand Henriette Berthelsen, kasserer Nauja I. Lynge samt bestyrelsesmedlemmer Karen Ane Hegelund-JensenLillebrua Poul Kristian Johansen og Bitha Metelmann. Suppleanter er Batsi Heilmann og Grethe Larsen.