Forebyggelse i det nordligste

I de næste to uger bliver der sat fokus på forebyggelsen i Qaanaaq og omegn.
Skrevet af Karsten Sommer
15. marts 2011 05:29

Qaasuitsup Kommunia har netop ansat Tukummeq Henson som Qaanaaqs ny forebyggelseskonsulent. Og i de kommende uger skal hun sammen med kommunens fagchef for forebyggelse, Helga Nielsen, sætte ekstra gang i forebyggelsesarbejdet i det nordligste område i kommunen, samt i de to lokale bygder Qeqertat og Siorapaluk.

I perioden fra på torsdag og frem til slutningen af marts vil de to kvinder sætte fokus på blandt andet seksualundervisning til unge, mobning, sund mad til familierne samt afholde borgermøder i byen og de to bygder.

Helga Nielsen vil derudover drøfte mulighederne for oprettelse af et familiecenter i Qaanaaq, og man vil også forsøge at få startet et korps af såkaldte Natteravne.

Det vil sige grupper af voksne, der frivilligt viser sig i gadebilledet om aftenen, og enten selv griber ind, eller kan fungere som samtalepartner med de unge, hvis der opstår problemer.

Helga Nielsen og Tukummeq Henson slutter forebyggelsesugerne i Qaanaaq den 29. marts, hvor de mødes med byens private virksomheder, i håb om at få skabt et kontaktnetværk omkring forebyggelse, virksomhederne imellem.