Forebyggelse af kriminalitet skal starte i Tasiilaq

Grønlands Politi søger efter kriminalpræventive medarbejdere til de større byer her i landet. De skal være med til at sænke antallet af forbrydelser. Og det skal starte i Tasiilaq.
Foto © : KNR
Skrevet af Sara K. Jakobsen
18. maj 2018 08:14

- Vi er gået i gang med at finde kriminalpræventiv medarbejdere til de større byer for at forebygge kriminaliteten, siger vicepolitiinspektør Viggo Johansen.

Ifølge politiets årsstatistik 2017 blev der anmeldt 4221 sager, hvilket var 420 færre sager i forhold til 2016. 

Behov for ekstra indsats

Politiet skal dog ikke bruge tallene som en sovepude, for selvom det er gået den rigtige vej med antallet af anmeldelser, vil de have endnu mindre kriminalitet.

Og det skal starte i Tasiilaq: 

- Fordi vi kan se på tallene, at der er stort behov for en ekstra indsats i Tasiilaq. Det har vi også kunne se på gamle tal.

LÆS OGSÅ Tasiilami inuusuttut nipangersimaneq isiginnaartitsinikkut unitsinniaraat

Sidste år blev der anmeldt 237 sager i Tasiilaq. Den kriminalpræventive medarbejder får blandt andet til opgave at følge udviklingen i, hvor meget og hvilken type kriminalitet, der bliver begået i den østgrønlandske by. 

Samtidig skal medarbejderen stå for ledelsen af politiets initiativ 'Samtale i stedet for husspektakler', der også har til formål at forebygge kriminalitet. 

- Medarbejderens opgave bliver også at planlægge og lave 'forebyggelsesarbejde' i samarbejde med kommunen, sundhedsvæsenet og folkeskolen.

LÆS OGSÅ Tasiilami politiit innuttaasunik oqaloqateqartarneq iluaqutigigaat

Ifølge Viggo Johansen er politiets forhåbning, at en kriminalpræventiv medarbejder kan være med til at nedbringe antallet af forbrydelser i Tasiilaq. 

Det er ikke kun lokalpolitistationen i Tasiilaq der kan se frem til en ny ansat. Der vil også snart blive slået stillinger op i Nuuk, Qaqortoq, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat i løbet af i år.