Forbrugerråd om Kullorsuaq: Svært at acceptere

Formanden i Grønlands Forbrugerråd har svært ved at acceptere, at butikken i Kullorsuaq er løbet tør for basale fødevarer i disse dage. Mens Siumuts formand ønsker, at Naalakkersuisut griber ind.
10. juni 2011 11:55

Radioavisen fortalte i går, at Pilersuisoqs butik i Kullorsuaq mangler basale fødevarer i disse dage. Og at familierne i bygden for tiden kun har sælkød og hellefisk på menuen. Børn møder i skolen uden at have spist morgenmad og uden madpakke.

Formanden for Grønlands Forbrugerråd, Rigmor Th. Høegh har svært ved at acceptere, at butikken i Kullorsuaq mangler basale fødevarer:

- Det er ikke godt, at forbrugerne i Kullorsuaq ikke kan købe fødevarer. Det er meget svært for mig at acceptere, siger Rigmor Th. Høegh.

- Man bør hurtigst muligt undersøge forsyningssystemerne, og de ansvarlige i Kullorsuaq må finde ud af hvordan de hurtigst muligt kan fylde op i butikken i Kullorsuaq, siger Rigmor Th. Høegh.

Siumuts formand Aleqa Hammond stillede igår et paragraf 37 spørgsmål, om Naalakkersuisut har planer om at gribe ind.

- Det er helt naturligvis på sin plads, at man griber politisk ind i sådan en given situation. Befolkningens ve og vel skal sikres således, at folk også har mad på bordet uanset hvor man bor henne, begrunder Aleqa Hammond sit paragraf 37 spørgsmål til Naalakkersuisut.

Medlem af Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik, Jens B. Frederiksen, der er den politiske ansvarlige for servicekontrakten med Pilersuisoq ønsker ikke at udtale sig om sagen. Han henviser i stedet til Pilersuisoq.

Borgerne i Kullorsuaq må blot vente pænt, og håbe at forsyningsskibet kan anløbe bygden i morgen.

For Pilersuisoq har meddelt, at forsyningsskibet har planer om, at anløbe bygden den 10. juni, og at Pilersuisoq derfor ikke har planer om at sende forsyninger pr. helikopter.