Forældreråd skal være talerør for forældre

Forældrene skal have et talerør til samfundet og Naalakkersuisut, siger Nivi Olsen, Naalakkersuisoq for uddannelse. Hun vil derfor oprette et nationalt forældreråd for folkeskolen.
Nivi Olsen Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
Skrevet af Malik Brøns
07. oktober 2016 05:51

Lovforslaget går ud på, at man etablerer et uafhængigt nationalt forældreråd for folkeskolen, der skal repræsentere forældrenes interesser, så deres synspunkter bliver hørt. Nivi Olsen mener, at man på et nationalt plan savner at høre fra landets vigtigste parter i folkeskolen, nemlig forældrene.

- De forældre vi har, de kan jo kun tale ud fra de skoler, deres børn går i. Det vi skal ud af og sige, nu har vi et nationalt forældreråd, hvor baglandet bliver alle forældre i Grønland, og det tror jeg vil gøre til stor gavn i samfundet, siger Nivi Olsen.

Forældreråd

Rådet skal bestå af 8 medlemmer, hvor den ene bliver valgt til formand. Hver kommune får 2 medlemmer.

De menige medlemmer får et årlig honorer på 50.000 kr, mens formanden skal have 600.000 kr om året.

Naalakkersuisut har afsat penge på finansloven.

Skolelærernes faglige organisation, IMAK, er positiv stemt overfor forslaget, men organisationen ser gerne, at de nye medlemmer i rådet er forankret i de lokale skolebestyrelser.

- Vi vil gerne have, at det er fra skolebestyrelsen der bliver peget som medlemmer i forældrerådet, så vil arbejdet hænge sammen i både skolebestyrelsen og forældrerådet, siger IMAKs formand Karl Frederik Danielsen.