Forårssamlingen direkte i TV

Forårssamlingen i Inatsisartut, der begynder på tirsdag, vil kunne følges direkte i TV via det nye digitale sendenet.
Skrevet af Karsten Sommer
26. februar 2011 16:09

Det er overgangen til digitalt sendenet i december 2010, der har gjort det muligt at udvide antallet af landsdækkende kanaler. Forårssamlingen vil således blive sendt på en dertil oprettet femte tv-kanal.

De øvrige kanaler, såsom KNR, DR-Ramasjang osv. vil ikke blive berørt af den direkte transmission fra Inatsisartut.

Det bliver dog ikke hele landet, der kan følge med, men kun i de byer, hvor det digitale sendenet er i funktion. Og derudover skal man have fået installeret det rette udstyr til modtagelse af det digitale TV-signal.

Det er KNR, der har ønsket at udnytte de nye muligheder, og Formandsskabet i Inatsisartut er glade for det ny initiativ:

- Med dette initiativ styrkes den demokratiske proces, og det er et mangeårigt ønske, der nu virkeliggøres, siger formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldt.

Den direkte TV-transmission sker i første omgang på forsøgsbasis, og ordningen vil blive vurderet efter forårssamlingen.

KNR vil samtidigt som sædvanlig transmittere samlingen i radioen fra kl. 13 til kl. 17. Om onsdagen vil transmissionen dog allerede starte kl. 11, fordi der er spørgetime i Inatsisartut.

Endelig vil det være muligt at følge samlingen direkte på internettet via hjemmesiden inatsisartut.gl.