Food Festival kommet for at blive

Det bliver ikke en engangsforestilling med den store Food Festival ”Igasa”, som Kommunen Kujalleq afholdt i sommeren 2012. Det har erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i kommunen bestemt på sit sidste møde. I år afvikles festivalen fra 25. august til 7. september.
Skrevet af Peter Troelsen
10. januar 2013 09:09

-Målet med Food Festivalen var at sætte fokus på de gode grønlandske råvarer og fremme brugen af lokale fødevarer. Et enormt engagement fra såvel borgere, bygder, fåreholdersteder, institutioner og erhvervsdrivende betød at Grønlands første Food Festival blev gennemført med godt 40 arrangementer og events og ca. 1500 – 1600 besøgende til de mange aktiviteter, fastslår formanden for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i kommunen Kalistat Lund.

Sidste års Food Festival havde et budget på 200.000 kr., og var understøttet af RUS (Regional Udviklings Strategi). Både pressen og de besøgende var stærkt begejstrede for det de oplevede, og det har givetvis også været stærkt medvirkende til, at Kommune Kujalleqs beslutning om at gøre festivalen til en årligt tilbagevendende tradition.

-Festivalen blev det vi ønskede, nemlig hele Sydgrønlands Food Festival. Vi har da også kun fået meget positive tilkendegivelser og opfordringer til at gentage Food Festivalen, der kan sætte Sydgrønland på landkortet og øge brugen af grønlandske råvarer. Vi håber derfor, at idéen med en Food Festival breder sig til resten af landet og vil gerne invitere andre regioner til at være med i 2013, fortæller Kalistat Lund.