Fond uddeler legater til syv grønlændere

Ivalo og Minik Fonden har uddelt legater til syv grønlændere for i alt omkring 300.000, der skal studere forskellige steder i verden.
Uddannelsesfonden Ivalo og Minik Fonden er navngivet efter prinsesse Josephine og prins Vincent, der hedder Ivalo og Minik til mellemnavn. Foto © : Brian Mølgaard/KNR
04. december 2023 10:46

Uddannelsesfonden Ivalo og Minik Fonden har uddelt syv legater til grønlændere, der skal studere ude i verden.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Der er blevet uddelt legater for lidt mere end 300.000 kroner, skriver fonden.

- Det er vores oplevelse, at vi forud for hver legatuddeling modtager flere og flere velkvalificerede ansøgninger, hvilket vi er glade for.

- Det er dejligt at så relativt mange ønsker at dygtiggøre sig på deres drømmeuddannelse væk fra de kendte og trygge rammer i Grønland og Danmark,” udtaler Minik Rosing, der er formand for fondens bestyrelse.

Håber det kommer Grønland til gode

Ved denne uddeling har ansøgere, der skal studere i landene England, Holland og Australien modtaget legater. De syv modtagere af legaterne studerer alt fra International Business til fiskeriteknologi, og som en del af deres uddannelse, tager de til udlandet for at dygtiggøre sig.

Det håber fondens formand kommer det grønlandske samfund til gode i fremtiden.

- Vi håber, at de alle lærer en masse og kommer hjem til Grønland og bruger deres kompetencer, siger Minik Rosing.

Her er de syv legatmodtagere

- Victor Langholz har fået et legat til at studere en Master of Science i International Business på HULT International Business School i London, England.

- Sigrid Christiansen har fået et legat til at studere en overbygning som bogbinder på Leksand Folkhögskola i Sverige.

- Najârak Demant-Poort har fået et legat til at studere/forske et halvt år på Institutt for Samfundsforskning i Oslo i forbindelse med udarbejdelsen af sin Phd. på  Ilisimatusarfik.

- Najannguaq Berthelsen har fået et legat til at videreuddanne sig til gletsjerguide i Island.

- Edna Lyberth har fået et legat til at læse et semester på University of Western Australia i Perth i forbindelse med sin uddannelse i fiskeriteknologi på DTU.

- Annika Christiansen har fået et legat til at studere et semester på University of the Sunshine Coast i Australien i forbindelse med sine uddannelse i Natural &    Cultural heritage på Københavns Professionshøjskole.

- Amaasa Olsen har fået et legat til at læse en Master i Sociologi på University of Amsterdam i Holland.

Fonden uddeler legater to gange om året. I denne omgang er legaterne uddelt med bidrag fra blandt andet Royal Greenland, Royal Arctic Line, Grønlandsbankens Erhvervsfond og Nuna Fonden. Næste ansøgningsfrist for at søge legater til uddannelse fra fonden er 15. februar næste år. Her er fondens håb også at modtage mange og velkvalificerede ansøgninger, skriver de i pressemeddelelsen.