Fond overvejer lån til studerende

Bestyrelsen bag den nyoprettet fond, Dudo og Povl Brandts Fond, overvejer i øjeblikket om de også skal yde lån til studerende.
12. april 2011 03:54

Den nyoprettede fond, Dudo og Povl Brandts Fond, har til formål at støtte grønlandske og skandinaviske studerende med tilknytning til Grønland. Bestyrelsen overvejer i øjeblikket, om den - foruden legater - også skal yde lån til studerende.

Det kunne være lån, der for eksempel gives til længere uddannelsesforløb i udlandet, men som eventuelt kan blive eftergivet, hvis de studerende på sigt vælger at arbejde i Grønland og dermed bruge uddannelsen her i landet.

Det oplyser formanden for fonden, advokat Michael Keldsen, til KNR.

- Det har været meget vigtigt for Dudo og Povl Brandt, at de penge, der blev givet ud, også kommer Grønland til gode. Det kan måske være en gulerod for de studerende, der læser i udlandet, til at vende tilbage til Grønland og bruge uddannelsen her, hvis lånene ikke skal tilbagebetales, siger han.

Michael Keldsen understreger, at låne-tanken foreløbig er på idébasis. Bestyrelsen bag fonden vil i første omgang vente og se, hvor mange ansøgninger, der kommer ind, efter bestyrelsen i sidste uge offentliggjorde etableringen af fonden, der vil udbetale omkring en million kroner om året til grønlandske studerende.