Folketingsmedlemmer midt i redningsaktion i Sydgrønland

En gruppe folketingsmedlemmer var ombord, da inspektionsskibet Knud Rasmussen måtte hjælpe et fransk sejlskib i nød natten til fredag.
Foto © : Morten Bødskov
Skrevet af Kenneth Elkjær
09. juni 2017 12:51

En gruppe fra Folketinget er i øjeblikket på orienteringsrejse i Sydgrønland. De fik natten fredag lov til at overvære en redningsaktion ombord på inspektionsskibet Knud Rasmussen, fortæller socialdemokraten Morten Bødskov på Facebook.

- I nat blev planen ændret, da vi pludselig skulle hjælpe en fransk båd i nød og med motorproblemer.

Aktionen gik heldigvis godt, og besætningen på sejlskibet blev opsamlet af inspektionsskibet.

- Det tog os halvanden time at nå dem. Nu er de på slæb, og har indstillet sig på, at den franske riviera nok er stedet for dem, skriver Morten Bødskov på Facebook.

Gruppen af Folketingsmedlemmer er på orienteringsrejse i Sydgrønland i denne uge. Politikerne besøger bygder, politi, anstalter, fårehold og kommunalbestyrelser på deres rundrejse.

Arktisk Kommando bekræfter overfor KNR, at de ydede hjælp til et fransk skib natten til fredag.

OPDATERING kl. 14.45
Det franske sejlskib Priscilla havde meddelt om motorstop, der skyldes at skibet har måttet sejle langt med motor, da der næsten ikke har været vind. 

Skibet Knud Rasmussen fik meldingen om skibet i nød natten til fredag ved to-tiden. Det oplyser chef på Knud Rasmussen, Lars Povl Jensen til KNR.

- Skibet befandt sig ved mundingen af Skovfjorden i Sydgrønland og lå inde i isen. Vi nåede til skibet i morges, og det var en aktion helt uden dramatik, fortæller Lars Povl Jensen. 

Det franske sejlskib blev sejlet til Narsaq, og de fem personer der var i sejlskibet er ved godt mod, fortæller Lars Povl Jensen.