Folketingskandidat om Herstedvester: 'En skamplet på Danmark'

Ni danske politikere besøgte i går Anstalten ved Herstedvester i forsøg på at kapre stemmer fra vælgerne bag tremmer.
Skrevet af Martine Lind Krebs
09. september 2011 09:49

Med til vælgermødet var blandt andre fem grønlandske indsatte, der afsoner i Herstedvester på tidsubestemte domme. Det skriver politiken.

Og trods ellers stor uenighed blandt paneldeltagerne, var der på et spørgsmål fra en af dem, fuld enighed.

- Hvorfor skal vi straffes dobbelt, fordi vi ikke kan afsone i vores eget land? Hvad har vi gjort, siden vi skal straffes hårdere?, spurgte den indsatte, og det havde de politiske kandidater altså svært ved at svare på.

- En skamplet på Danmark, lød det fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen, om rimeligheden i, at grønlændere sendes til Danmark for at afsone.

Mogens Lykketoft fra Socialdemokraterne svarede, at han håber muligheden for at afsone i Grønland kan fremskyndes efter valget.

I foråret forsikrede den ansvarlige for justitsområdet, naalakkersuisoq Anthon Frederiksen og hans danske kollega, justitsminister Lars Barfoed, at der nu vil blive sat yderligere fart på at etablere den planlagte lukkede anstalt her i landet. Den forberedende proces omkring opførelsen har ellers været præget af stilstand, blandt andet forklaret med større udgifter til byggemodning af det udpegede areal i Nuuk end ventet.