Ilulissat: Folkene bag multiarena-projekt allierer sig med borgmesteren

Foreningen bag multiarena-projektet, der har til formål at bygge et overdækket fodboldhal i Ilulissat i en FIFA-godkendt størrelse, allierer sig nu med borgmesteren i Avannaata Kommunia.
Foto © : Illustration: Multiarena Ilulissat
Skrevet af Kathrine Kruse
23. maj 2019 07:15

Kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia skal i denne uge beslutte, om kommunen skal være med til at søge fondsmidler til et projekt, der anslås at løbe op i 140 millioner kroner.

Bestyrelsen bag foreningen, der arbejder for at bygge en multiarena i Ilulissat, har nemlig nu teamet op med Avannaata Kommunia. Foreningen håber, at det vil blive muligt at få fondsmidler til projektet fra store fonde.

- Det er dyrt. Så det er ikke nemt at realisere projektet, siger Niels Davidsen, der er bestyrelsesformand i foreningen.

Foreningen arbejder for at få en overdækket fodboldbane, der opfylder FIFA's størrelseskrav. Men den vil også kunne bruges til kulturelle begivenheder, hvis planerne bliver realiseret.

- Nu samarbejder vi heldigvis med Avannaata Kommunia, og jeg håber, at det vil gøre realiseringen nemmere, siger Niels Davidsen.

A.P. Møller var interesseret men afslog

Sidste år lykkedes det nemlig næsten at få støtte fra en af de største fonde i Danmark, A.P. Møller Fonden. Men pengene blev givet til et andet projekt i Grønland.

- Der kan man sige, at vi ellers var meget tæt på målet med multiarenaen, siger Niels Davidsen.

Når Avannaata Kommunia holder kommunalbestyrelsesmøde i denne uge, skal politikerne også drøfte og beslutte, om kommunen skal samarbejde med folkene bag multiarena-projektet.

- Vi har fået at vide fra fondene, at hvis det offentlige støtter, så kan projektplanerne skride hurtigere frem, siger borgmesteren i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen (S), og han lægger ikke skjul på, at han personligt støtter projektet.

- Jeg har altid været interesseret i multiarena-projektet. Der er også behov for flere idræthaller i Ilulissat og vil skabe mere udvikling, siger han.

Multiarena-projektet i Ilulissat har været i gang i flere år.