Folkeafstemmingen i Nunavik nærmer sig

Dannelse af Nunavik Regional Regering er godt på, efter flere års arbejde. Folkeafstemningen er om et par måneder.
13. februar 2011 12:53

Minnie Grey og Harry Tulugak er de to hoved forhandlere for oprettelsen af en ny Nunavik Regional Regering. Processen har stået på i flere år.

Minnie Grey og Harry Tulugak, har på vegne af Makivik og Nunaviks Inuit forhandlet med både den canadiske regering og Quebecs provins regering om en ny regerings form i Nunavik.

Den nye Nunavik regering er ikke et selvstyre men er meget stort skridt imod et selvstyre og giver mange nye kompetance områder til Nunavik.

Minnie Grey og Harry Tulugak udtaler til radioavisen, at de på mandag begynder med den sidste runde af konsulationer med Nunavimmiut.

I løbet af de næste fire uger vil de besøge hver eneste by og bygd i Nunavik for at forklare den nye regerings ordning til alle indbyggerene.

I hver bygd eller by vil de først mødes med bygderådet og borgmesteren, derefter vil de forklare indholdet af den ny regeringsordning over den lokale radio, for til sidst at slutte dagen med et offentligt møde hvor alle kan komme for at diskutere ordningen.

Når denne runde af konsultationer er færdige vil der være en tidsperiode på en 35-40 dage, hvor folk kan give tilbagemeldinger eller komme med indvendinger.

Hvis alt går efter planen vil der blive afholdt en endelig folkeafstemming om den nye Nunavik Regional Regering den 27. og 28. april.