Folk strømmer til Amalienborg Slotsplads

Det strømmer ind med tilkendegivelser og kondolencer til kongehuset i anledning af prins Henriks død.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
14. februar 2018 11:57
Versionist Simon Uldum -

I København på Amalienborg Slotsplads samles folk og der er lagt bøger frem, så folk kan skrive en sidste hilsen til prinsen.

Og på Amalienborg Slotplads befinder vores kollega Kenneth Elkjær sig også. Han beskriver stemningen sådan onsdag formiddag:

- Her er en meget respektfyldt stemning, vil jeg beskrive det som. Folk kommer gående ind på slotspladsen og lægger blomster foran Dronningens bolig Christian den niendes palæ, der ligger allerede rigtig mange blomster.

- Folk kommer lige så stille ind og lægger en blomst og kigger på de andre og de hilsner der er skrevet til prinsen og til Dronningen. Så ja, meget respektfyldt og roligt selv om der er en del mennesker - også flere end der plejer.

LÆS OGSÅ Prins Henrik var en mand med humor

- Samtidig kan man sende en sidste hilsen i de kondolencebøger der er fremlagt. Er der mange der har benyttet sig af det?

- Ja, det foregår lige heromme, 100 meter fra slotpladsen i Det gule Palæ, her står folk i kø ude på gaden. Her kan man komme ind og så skrive i et par bøger der ligger fremme til formålet.

- Der står allerede en del i kø, selv om klokken kun er 14 i Danmark og folk stadig er på arbejde. Men i den halve time vi har stået her er der flere og flere der kommer ind og flere og flere der stiller sig i kø, fortæller KNR's udsendte medarbejder Kenneth Elkjær.