Folk i Kangerlussuaq blev væk fra første stik

Ledende regionslæge ærgrer sig over, at en række borgere aldrig dukkede op for at modtage vaccine mod coronavirus.
I Kangerlussuaq blev alle borgere over 16 år i Kangerlussuaq tilbudt vaccination mod corona. Foto © : Simon Uldum
09. april 2021 15:06

Onsdag var 367 personer fra Kangerlussuaq booket til at modtage første skud af coronavaccinen.

Men 69 mødte aldrig op - til stor ærgrelse for ledende regionslæge ved Regionssygehus Sisimiut, Helle Olsen.

- Det er rigtig ærgerligt, at så mange blev væk. Specielt fordi Kangerlussuaq er indgangen til Grønland. Der rejser folk ind udefra, som potentielt kan bære smitte med sig.

LÆS OGSÅ Forsinkelse: Vi når ikke at blive vaccineret inden nationaldagen

- Derfor ville det være rigtig godt at få borgerne gennemvaccineret her. Men dette bliver desværre ikke tilfældet, siger hun til KNR og fortsætter:

- Vi ringede til alle dem, der ikke mødte op. Nogle af dem sagde, de ikke ville. Andre var bortrejst, men havde altså ikke meldt afbud.

Maniitsoq fik overskydende vacciner

De overskydende vacciner gik dog ikke til spilde, men blev fløjet til Maniitsoq, hvor der var planlagt vaccinationer torsdag og fredag, oplyser Helle Olsen.

- Første dag i Maniitsoq gik rigtig godt. Der blev vaccineret 470 i går. I dag har vi desværre igen oplevet, at en del ikke møder op, fortæller hun.

På spørgsmålet om sundhedsvæsenet kunne have gjort noget anderledes, når det gælder om at informere borgerne om vaccinationerne, svarer hun:

- Jeg kan ikke forestille mig, at der var nogen i Kangerlussuaq, der ikke vidste, at der blev vaccineret den dag. Jeg ved ikke, hvordan vi kunne have gjort det anderledes. Vi har forsøgt at kontakte alle per sms med vaccinationstid, så kunne disse have afmeldt, hvis de ikke var interesserede. De dukkede bare ikke op.

I Kangerlussuaq blev alle borgere over 16 år tilbudt vaccination mod corona.

I Maniitsoq blev alle borgere på 50 år og derover tilbudt vaccinen.