Trump misbruger sin magt og tænker kun på sig selv, siger Ludvig Fleischer. Foto: KNR

Folk i Ilulissat: Helt fint at Trump aflyser sit besøg

Den amerikanske præsident har aflyst sit statsbesøg i Danmark efter ballade om køb af Grønland. Og det er helt fint, mener folk på gaden i Ilulissat.

Præsident Trump har aflyst sit besøg i Danmark i starten af september. Han er nemlig blevet godt og grundigt utilfreds med statsminister Mette Frederiksens afvisning af hans plan om at købe Grønland.

Mette Frederiksen og formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, kaldte begge Trumps plan for "en absurd idé" i weekenden, og Trump tog onsdag aften til genmæle og kaldte Mette Frederiksens kommentar for "nasty".

På gaden i Ilulissat i går blev der dog kun grædt tørre tårer over Trumps aflysning.

Foto: KNR Foto: KNR

 

Niels Grim:

- Jeg er glad for, at Trump aflyser sit statsbesøg i Danmark. Han kan ikke fratage os vores ansvar. Og det er dét, jeg tænker om det.

Foto: KNR Foto: KNR

 

Bodil Davidsen:

- Det er helt i orden, at Trump aflyser sit besøg i Danmark. Han skal i hvert fald ikke have lov til at købe Grønland og os. Vi er os selv, og vi skal have lov til at være her i fred og ro. Amerikanerne må dog gerne have lov til at lande i Kangerlussuaq, hvis de vil være med til at vedligeholde lufthavnen. Men de skal ikke have lov til at eje os.
 

Foto: KNR Foto: KNR


Ludvig Fleischer:

- Jeg synes, at han misbruger sin magt og kun tænker på sine egne holdninger.

 

Foto: KNR Foto: KNR


Erik Bjerregaard:

- Men jeg rystede på hovedet, da jeg hørte det. For alt det, jeg har læst og hørt om, at Trump er sådan en, der vil købe alt for penge, fik jeg bekræftet.

Erik Bjerregaard er tidligere direktør for Hotel Arctic. Og efter at have arbejdet i turismebranchen i mange år, ser han også muligheder i hele balladen:

- Jeg tror, at vi har fået en eksponering steder i verden, som vi aldrig havde drømt om. Også på steder hvor folk måske aldrig har hørt om Grønland. Pludselig ser de fantastiske billeder fra Grønland – så det må være en ren foræring i milliardklassen for turismebranchen.

Trump skulle have været på statsbesøg i København 2. og 3. september. Her skulle han have mødtes med statsminister Mette Frederiksen, formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Færøernes lagmand.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt