Fokus på unges sexvaner

En undersøgelse, der sætter fokus på de unges sexvaner, bliver indledt i Uummannaq og Paamiut.
Skrevet af Louise M. Kleemann
03. maj 2011 13:54

Interesserede unge mellem 15 og 19 år og deres forældre er allerede blevet inviterede til at deltage i undersøgelsen "Inuulluataarneq-projektet.

- Kønssygdomme iblandt unge er stigende, ikke dalende, og det er derfor meget glædeligt at seminaret om seksuel sundhed hos 15-19 årige i Uummannaq opstartes snarest, siger en af projektets lokale tovholdere Regine Fleischer fra Uummannaq.

Undersøgelsen af de unges sexvaner, der omfatter en spørgeskemaundersøgelse, en urinundersøgelse samt et efterfølgende seminar om sunde sexvaner, bliver ligeledes gennemført i Illoqqortoormiut.

- Formålet med undersøgelsen er at få de unge til at få sig et sundere sexliv. Vi ved allerede fra forskellige undersøgelser, at et sundt sexliv indebærer, at man beskytter sig og at man kan tale åbent med sine forældre om sex, oplyser projektleder Ruth Montgomery Andersen.

Inuulluataarneq-projektet startede i 2010, og er et fælles forskningsprojekt mellem Ilisimatusarfik og Montana State University i USA samt University of Toronto i Canada.

- Projektet er iværksat med støtte fra lokale initiativer. Borgere og lokale sundheds- og socialmedarbejdere har været med til udformningen af materialet til Inuulluataarneq projektet. En national rådgivende organ støtter hvert lokalområde med at planlægge, udføre og evaluere deres egne unikke projekter, oplyser Kistaraq Egede Jensen, som er Communication Coordinator.