Red Barnet Fokus på mobning

Meeqqat Ikiortigit - Red Barnet Grønland - iværksætter til efteråret en landsdækkende kampagne mod mobning.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
18. juni 2019 08:25

Pajuppara - "noget til jer" - er navnet på kampagnen, der fra 1.september frem til januar 2020 skal besøge 16 byer på kysten, og give børn og unge redskaber til at undgå mobning.

Og både Air Greenland og Pisiffik er trådt til som sponsorer for Pajuppara-projektet, som Red Barnet kalder en "læsestafet".

Det vil sige en historie om mobning, som transporteres fra by til by, hvor lokale frivillige i de enkelte byer arrangerer gratis læsearrangementer for børnene.

Historien er en stærk fortælling om de ar, mobning kan efterlade både inden i og uden på et barns krop. Den er baseret på virkelige hændelser fra ofre for mobning, som har hjulpet med skabelsen af historien, fortæller Red Barnet Grønlands projektleder Malin Corlin om læsestafetten. 

Efter oplæsningen er det meningen at børnene reflekterer over historien, og taler sammen om dens budskab.

Air Greenland står for transport af historien, samt infomateriale, der kan fordeles i de enkelte byer. Og Pisiffik er trådt til som sponsor af gode sager, såsom kiks og saftevand, ved arrangementerne.

Pajuppara-projektet skal arbejde for, at ingen børn skal opleve mobning. 

Red Barnet Grønland vil yderligere i de kommende år engagere forældre, lærere, fagpersoner og andre voksne i at støtte børn i sunde og trygge fællesskaber.