Fokus på bedre børneliv

Foreningen Meeqqat Inuunerissut/Bedre Børneliv (MIBB) er i ugerne 45 – 47 i Paamiut med projektet Kuseriarnerup Siaruarneratut – Ringe i vandet. Her sættes der fokus på børns ret til et godt og indholdsrigt liv. Der vil blive afholdt borgermøde, og der vil være TAQQISSUUSERISUT kursus for alle byens borgere i weekenden 17 – 18. november.
Skrevet af Peter Troelsen
06. november 2012 06:17

TAQQISSUUSERISUT er det korps af frivillige, MIBB prøver at opbygge over hele landet. Det korps skal være med til at gøre en forskel for børn og unge i deres hjembyer og – bygder. Kurset, der er tilrettelagt af to dygtige psykologer Naja Lyberth og Inuk Bourup Nielsen, sætter fokus på blandt andet FN´s børnekonvention.

-Målet er at få mobiliseret en samling frivillige resursepersoner, der kan rejse sig fra sofaen og tage affære, hvis de oplever eller hører om seksuelle overgreb på børn. Det samme gælder, hvis børns rettigheder bliver tilsidesat. Vi kan ikke vente på, at der sker noget fra offentlig side, her må vi selv træde til. Ellers sikrer vi aldrig børnene, der jo er landets fremtid, ordentlige forhold, fastslår projektleder Nivé Heilmann fra MIBB.

Samlingspunktet for MIBB aktiviteterne på turen rundt i landet er tre containere, som MIBB har finansieret med penge fra Landsindsamlingen Katersuininarneq, der løb af stablen sidste år. Disse containere vil komme med rundt til alle de 10 byer, som MIBB agter at aflægge besøg i løbet af tre år.

-I Paamiut er vi i to fulde uger, og vores besøg i byen skulle gerne give indbyggerne en god viden om, hvordan vi kan gøre børn og unges liv bedre. Det skulle gerne ende ud i et bedre netværk, en samling frivillige resursepersoner og et udbredt kendskab, både til MIBB og til FN´s børnekonvention, der er selve grundlaget for det arbejde vi laver i MIBB. Det samme gælder for vores besøg i de andre byer. Næste byer på listen er Qaqortoq og Ilulissat, fortæller Nivé Heilmann til knr.gl.

Interesserede kan tilmelde sig TAQQISSUUSERISUT-kurset ved at sende kontaktinformationer til mibb@mibb.gl eller via sms til 53 97 13.