Fodboldbrødre finder melodien

Brødrene Zeeb, der er kendt som fodboldspillere fra G-44, udgiver cd. En fodboldturnering blev brugt til indspilning af pladen "Ituinnerat".
Skrevet af Noah Mølgaard
03. august 2012 11:49

Det er brødrene Nukannguaq, Hans Jørgen og Zakora Zeeb, der sammen med Knud Brandt kalder sig "Tulleriit", som kan oversættes til brødre på stribe.

De tre brødre har været tæt knyttet siden barndommen, hvor de gik i faderens spor i bogstaveligste forstand. Deres fra Gorna Zeeb har været fodboldspiller i mange år og var også træner, da G-44 blev grønlandsmestre sidste år.

Gorna Zeeb har også spillet rockmusik i sine unge dage ligesom sin bror Steen Zeeb der også spillede med en ande gruppe. Derfor er fodbold og musik ikke fremmede for Zeeb brødrene.

- Men vi begyndte først at spille musik ret sent. Vi var teenagere, da vi lærte at spille på guitar, siger Nukannguaq Zeeb, der synger og spiller på guitar i "Tulleriit".

De har egentlig ikke spillet mange live koncerter sammen, men har hver for sig spillet ved forskellige lejligheder. Men drømmen om at udgive en plade sammen har eksisteret i et par år inden record-knappen blev trykket hos Atlantic Music, hvor Juuna Zethsen, der er kendt fra Arctic Spirit var producer.

- Jeg tror, at de første sange blev skrevet omkring 2003 og siden er lysten til at skrive flere sange kommet hen ad vejen, siger Nukannguaq Zeeb.

Indholdet i sangene breder sig over personlige oplevelser og betragtninger.

- Vi tænker faktisk allerede på at lave efterfølger til vores første udgivelse. Vi har skrevet flere sange som ikke er kommet med. Men det er dog kun på idé-basis, siger Nukannguaq Zeeb.

Det var heller ikke nemt at finde tidspunkt, hvor de kunne indspille deres første plade. Og faktisk var det deres anden store passion, nemlig fodbolden, der gav anledning til at brødrene kunne gå i studiet.

- Vi bor i forskellige byer, så det er faktisk lidt sjældent at vi er sammen i længere tid. Men så var vi til GM i indendørsfodbold i april, hvor turneringen blev afviklet i Nuuk. Jeg var i Nuuk i seks dage og fik indspillet min del af arbejdet og mine brødre gjorde resten færdig. Pladen lå klar til at blive trykt i maj, siger Nukannguaq Zeeb.

Nu kunne det ellers være oplagt, at Tulleriit gik op på scenen til GM afslutningen. Men Hans Jørgen Zeeb som spiller på trommer kommer ikke med til GM i år.

- Det kunne jo ske at vi fandt en anden trommeslager, siger Nukannguaq Zeeb.