Fodbold: Klubber krævede forandring, men blev tavse, da der skulle træffes beslutning

Grønlands Boldspilunion KAK har forgæves forsøgt i to omgange at afholde seminar om fremtidens turneringsstruktur
Fodbold GM 2022 - B-67 - G-44
Fodboldklubber skal drøfte, hvordan fremtidens turneringer skal takles. Foto © : Jens Karlsen
Skrevet af Noah Mølgaard
23. november 2022 13:22

Generalforsamlingen i Grønlands Boldspilunion KAK besluttede sidste år, at der skal indføres ny turneringsstruktur med flere kampe i indendørsfodbold og udendørsfodbold.

Men der manglede tilslutning, da KAK inviterede til seminar i september og nu her igen i slutningen af sidste uge.

- Der er tale om en stor beslutning, og vi har fra bestyrelsen vurderet, at beslutningen er for stor til at blive taget alene i bestyrelsen, siger formand for KAK Benjamin Kielsen.

- Vi har derfor ellers inviteret vores medlemsklubber til seminar om fremtidig turneringsstruktur, siger Benjamin Kielsen.

Omkring 50 klubber er medlem af KAK, der alle sammen har fået invitation til seminaret. Kun otte klubber havde tilmeldt sig til seminaret, der skulle have været afholdt via internettet.

KAK's sekretariat afholdt også orienteringsmøde lige før udendørs GM i august, hvor klubber blev opfordret til at sende forslag til fremtidig turneringsstruktur.

Sidste chance til indflydelse

- Vi har ikke modtaget nogen forslag fra klubberne, siger Benjamin Kielsen.

Nu giver KAK’s bestyrelse klubberne en ny chance til at få indflydelse på, hvordan GM i futsal og udendørs fodbold skal afholdes i fremtiden. Der er sendt ny invitation til et seminar, der skal afholdes 8. december.

- Nu har vi givet sidste chance til at få indflydelse. Vi vil afholde seminaret uanset, hvor få der måtte tilmelde sig, siger Benjamin Kielsen.

- Men jeg håber, at vores medlemmer deltager med god forberedelse og fremlægger deres bud på, hvordan de ønsker at afvikle GM i fremtiden. Det haster med at få truffet beslutning. Vi skulle ellers have meddelt, hvor forskellige mesterskaber skal afholdes næste år, men vi har ønsket at afholde seminaret, inden vi træffer beslutning, siger Benjamin Kielsen.

LÆS OGSÅ Benjamin Kielsen vinder formandsvalg i KAK

Det vigtigste formål i en ny turneringsstruktur er, at der skal afvikles flere kampe i løbet af fodboldsæsonen.

Benjamin Kielsen venter med at lufte forslag til seminaret har været afholdt.