Fodbold-familie atter med til AWG

Reimer-familien fra Ilulissat er som magnet til fodboldlandsholdet. Familien er atter repræsenteret ved det kommende Arctic Winter Games.
Skrevet af Noah Mølgaard
23. februar 2012 08:59

Tvillingerne Nick og Lars Erik Reimer fra Nagdlúnguak er udtaget til fodboldholdet til det kommende Arctic Winter Games. Dermed har fem søskende været med i Arctic Winter Games sammenhæng.

Familien har været repræsenteret i fodboldlandsholdet flere gange. Familie-faderen Jakob Reimer var med på landsholdet i 1983 og 1986. Og 14 år senere kom næste generation til, da hans ældste datter Ivalu Reimer blev udtaget til Arctic Winter Games holdet i 2000, da legene blev afholdt i Whitehorse. Siden har hendes søstre Aviana og Manumina Reimer været med i Arctic Winter Games.

Aviana og Manumina Reimer var også med på landsholdet ved Island Games sidste sommer, da fodboldpigerne vandt bronze. Deres store søster Ivalu Reimer var også med på landsholdet ved Island Games i 2007, hvor fodboldpigerne havde deres debut ved Island Games.

Nu er tvillinge-drengene Nick og Lars Erik Reimer kommet til, og skal repræsentere Grønland ved det kommende Arctic Winter Games i Whitehorse.

- Jeg havde egentlig ikke troet at drengene skulle komme med til Arctic Winter Games, forklarer Jakob Reimer, der er træner for Nagdlúnguaks ungdomshold, hvor tvillingerne spiller.

Han undlod at komme med en indstilling, da GBU bad om indstillinger til de kommende Arctic Winter Games hold. Han mente, at han var inhabil som forælder.

- Men der er åbenbart andre, som har sendt en anbefaling til at tvillingerne skulle udtages. Så det kom faktisk som en overraskelse, da de blev udtaget, siger den stolte familie-far.

Arctic Winter Games turneringen starter den 5. marts i Whitehorse, og der er åbningsceremoni den 4. marts.