FN opfordres til at støtte inuit i EU-sælsagen

ICC opfordrer nu FN til at hjælpe Inuit i sælskindssagen fra EU. Det er Præsidenten for ICC-Canada, Duane Smith og kollegaen Aqqaluk Lynge fra ICC-Grønland der står bag henvendelsen til FN's Permanent Forum for Oprindelige Folk, der for tiden holder møde i FN's hovedkvarter i New York.
Skrevet af Karsten Sommer
23. maj 2009 13:27

I går var der afsat en halv dag på dagsordenen til debat om situationen i Arktis. Og især sælsagen optog sindene.

Oprindelige folks repræsentanter udtalte fuld støtte til Inuits ret til at udnytte de levende ressourcer og handle med produkter fra ikke-truede dyrearter. De anser derfor EU's beslutning som et angreb på oprindelig folks rettigheder.

På den baggrund retter de to ICC-ledere nu henvendelse til FN's Permanente Forum om at tage skridt til at hjælpe Inuit i sælsagen over for EU.

- Vi er oppe imod meget stærke kræfter i denne sag. Men når oprindelige folk verden over står samlet, er der altid grund til håb om en positiv udgang af problemet, siger Aqqaluk Lynge fra New York.

Den årlige samling i Permanent Forum for Oprindelige Folk åbnede i mandags med deltagelse af over tusind repræsentanter fra oprindelige folk verden over, iført farverige nationale festdragter, fortæller Aqqaluk Lynge.