Flyveforbud indsnævret

Sydgrønland åbnes nu for trafik.
Skrevet af mlk
21. april 2010 10:53

Opdateret kl. 14.13

Luftrummet over Nuuk, Maniitsoq, Kulusuk og Tasiilaq er dog stadig lukket frem til klokken 4 i nat.

Luftrummet er i dag åbent fra fra Sisimiut og Kangerlussuaq og nordover, fra Paamiut og sydover og på Østkysten fra Nerlerit Inaat og nordover.

Naviair melder i øvrigt, at det kun er den såkaldte instrumentflyvning, der er aflyst, hvilket vil sige, at mindre fly - som for eksempel privatfly og forskerfly - fortsat kan flyve, såfremt vejret er klart.

Hos Air Greenland følger man situationen nøje, og flyselskabets kommunikationsansvarlige, Pia Christensen Bang, oplyser, at flyvningerne i dag vil forløbe som udmeldt i går. Det vil sige, at flyene er aflyst fra Maniitsoq og sydover.

Det er endnu usikkert, hvordan morgensdagens flyvninger vil blive påvirket af askeskyen, og både Air Greenland og Naviair vil dagen igennem opdatere deres hjemmesider med seneste nyt.

Prognosen for askeskyens videre vandring forudsiger i øvrigt, at der mindst frem til midnat fortsat vil hvirvle en sky af aske rundt i det sydgrønlandske luftrum.

Således vil askeskyen ved midnat strække sig fra Norges Atlanterhavskyst i øst over Grønland i nord og fra Canadas kyst i vest og næsten helt til Azorerne i syd.