Flyrute til Iqaluit trækker i langdrag

En eventuel genoptagelse af ruten mellem Nuuk og Iqaluit i Nunavut trækker i langdrag, oplyser CBC News i Canada.
21. september 2009 08:12

Radiostationen citerer en unavngiven talsmand for Air Greenland for at sige, at planerne om en direkte forbindelse mellem de to byer tidligst kan komme på tale i 2011, under forudsætning af, at den almindelige finansielle situation bedres.

Spørgsmålet om en ny rute mellem Nuuk og Iqaluit skulle have været behandlet på et møde mellem Air Greenland og det canadiske luftfartsselskab First Air sammen med repræsentanter for Nunavuts lokalregering og Grønlands Selvstyre i juli måned. Men mødet blev aflyst på grund af Air Greenlands overenskomstforhandlinger med kabinepersonalet.

Dengang håbede de involverede parter, at ruten kunne etableres i 2010. Talsmænd fra Air Greenland blev dog dengang - ifølge CBC - citeret for at sige, at ruten ville kræve, at både regeringerne i Nunavut og Grønland skulle forpligte sig.

På den canadiske side af Davis Strædet har den nye udmelding vakt skuffelse. Den canadiske erhversmand Kenn Harper, der har været en varm fortaler for ruten, siger, at det er en skam at to fremtrædende parter indenfor Inuit-verdenen, der har så meget til fælles, har så svært ved at komme i forbindelse med hinanden.

Et partnerskab mellem First Air og Air Greenland sikrede i 20 år ruten mellem Nunavut og Grønland, men samarbejdet, og dermed ruten, ophørte i 2001. Siden har passagerer skullet ofre to til tre dage via Europa på en rejse mellem de to byer, der kun ligger omkring 825 kilometer fra hinanden.