Flyaflysninger fortsætter

Air Greenlands ruter til og fra Kulusuk/Tasiilaq og Keflavik må også i dag, tirsdag den 11. maj, aflyses pga. askeskyen.
Skrevet af Najaaraq Egede
11. maj 2010 07:55

Kulusuk er åben for såkaldte zone 2 godkendte flyvninger, der forudsætter at flytypen er godkendt af producent og myndigheder til flyvning i askeområdet samt at man hver 3. time laver boroskop undersøgelser på flyets motorer. Air Greenland har zone 2 godkendelse på sine DHC7, men ikke på helikopterne og da alle passagerer befinder sig i Tasiilaq er det ikke muligt at fragte dem til Kulusuk.

Narsarsuaq er ramt af dårligt vejr og alle flyvninger er derfor udsat.

Air Greenland opforderer passagerer, der forsinkes som følge af askeskyen til at kontakte deres rejseforsikring, da Air Greenland fra d.d. ophører med at afholde opholdsomkostninger for passagerer hvis flyvninger aflyses pga. askeskyen. Dette gælder dog ikke for passagerer afrejsende fra Keflavik og København, der vil være omfattet af EU forordning 261/04 omkring forsinkelser og aflysninger.

Air Greenland giver endvidere passagerer, der ikke ønsker at rejse alligevel pga. askeskyen, mulighed for refundering af deres købte rejser t.o.m. 12. maj uanset hvilket billettype man rejser på. Denne mulighed gælder kun for rejsende på ruter, der er direkte berørt af askeskyen, dvs. ruterne mellem Nuuk-Keflavik og Nuuk-Kulusuk samt Kulusuk-Tasiilaq.

Air Greenland opfordrer sine passagerer til at følge med på selskabets hjemmeside.