Fly-konflikt bryder ud onsdag aften

Forhandlingerne mellem Air Greenland og kabinepersonalet er brudt sammen og forligsmanden har opgivet.
18. juli 2009 12:45

Air Greenland bliver lammet af konflikt fra og med på onsdag kl. 20.01 grønlandsk tid.

Overenskomstforhandlingerne mellem det grønlandske flyselskab og kabinepersonalet brød i morges sammen efter 17 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen i København. Forligsmanden konstaterede, at der ikke var udsigt til at få ledelse og personale til at nå til enighed om et kompromis, og dermed bliver den tidligere varslede konflikt en realitet midt i ferietiden.

I en pressemeddelelse fra Air Greenlands ledelse hedder det, at selskabet er gået meget langt for at undgå en konflikt.

- Vi har tilbudt en økonomisk pakke og væsentlige forbedringer på pauser. Dertil kommer øget medindflydelse på arbejdets tilrettelæggelse ombord, øget frihed og bedre muligheder for efteruddannelse. Vi kan kun beklage, at vore passagerer nu bliver gidsler i vores interne uenighed, men det er desværre uundgåeligt. Vi kunne ikke strække os længere, hvis vi fortsat skal være et konkurrencedygtigt selskab, siger Air Greenlands Salgs- og marketingdirektør Christian Keldsen

Air Greenland og Air Greenland Cabin Union var ellers enige om en ny overenskomst, men det resultat afviste et stort flertal af kabinepersonalet i begyndelsen af måneden. 86 procent stemte nej ved en urafstemning.

- Der er mange ting, vi ikke kan blive enige om. Det handler blandt andet om at sikre den bemanding, der skal til for at yde den service, som vi skal. Samtidig har pensionen voldt voldsomme problemer, siger formanden for kabinepersonalet, Anders Mark Jensen.

Der er ikke indkaldt til nye møder mellem ledelse og personale, så nu er der næppe nogen vej uden om konflikten.