Flugten fra KNI fortsætter

Direktør for Neqi forlader også KNI. En beslutning, der hænger sammen med den seneste tumult i den selvstyreejede virksomhed.
29. november 2013 02:58

Den store selvstyreejede virksomhed KNI er ude i lidt af et stormvejr og efter bestyrelsen valgte af fyrer administrerende direktør Claus Jensen, er store dele af ledelsen gået i protest.

Nu trækker Neqi direktør Carsten Jochumsen også stikket. Han fortæller til radioavisen, at hans opsigelse er direkte afledt, af de seneste hændelser, men ønsker ikke at gå videre ind i sagen.

Også logistikchefen Lars Steen Petersen skulle angiveligt have opsagt sin stilling. Det skriver Berlingske Business i dag.

Lars Steen Petersen ønskede dog ikke at kommentere denne sag, hverken om det var korrekt eller ej, da radioavisen torsdag eftermiddag talte med ham.

Disse to chefer er blot de seneste i rækken, der vælger at forlade KNI, hvis ledelseskrise synes at vokse dag for dag.

Foruden direktøren i Neqi og logistikchefen har også HR-chefen, tre bestyrelsesmedlemmer, en økonomidirektør, en regnskabschef og en engroschef valgt at opsige deres stillinger i KNI efter fyringen af Claus Jensen.

Ifølge Radioavisens oplysninger hænger opsigelserne sammen med, at 14 medarbejdere skulle have mobbet 10 andre medarbejdere på KNIs hovedkontor i Sisimiut.

På grund af problemerne sendte administrerende direktør disse 14 medarbejdere hjem.

Efter fyringen af Claus Jensen har Peter Grønvold Samuelsen som konstitueret direktør valgt at hente de 14 medarbejdere tilbage uden deres opførsel får videre konsekvenser for dem.

Den beslutning falder i dårlig smag hos blandt andre HR-chefen Käthe Franklin, der senest fortalt Radioavisen, at hun ikke kan fortsætte i en virksomhed, der handler på den måde.