Flotte værker på Nuuk Kunstmuseum

I weekenden var der fernisering på den nyeste udstilling på Nuuk Kunstmuseum. Der var et pænt fremmøde, og en af udstillerne Ulla Salling-Mortensen var tilstede da ferniseringen løb af stablen.

De tre kunstnere, der udstiller på udstillingen "Happy Hour Art 3", er udover Ulla Salling-Mortensen Malene Guldager og Jens Krogsdal Gudnason. Der er både ansigtsskulpturer, malerier og andre spændende skulpturer på udstillingen, som publikum fik adgang til fredag eftermiddag.

-Vi har før udstillet sammen, men ellers er vi jo hver for sig unikke kunstnere med hver vore kompetencer. Det er dejligt at se den interesse, der er for vores værker her i Grønland, forklarer Ulla Salling-Mortensen til knr.gl´s udsendte.

Mortensen er uddannet fra Århus Kunstakademi, hvor hun fik startet i en meget sen alder. Inden da havde Ulla Slalling-Mortensen prøvet kræfter med kunsten i mange år, og det var først da hendes mand pludseligt afgik ved døden, der kom gang i uddannelsen.

-Da min mand døde, prøvede jeg at komme ind på et kursus på akademiet, men det lykkedes ikke. Så prøvede jeg at søge ind på selve akademiet, og det lykkedes efter nogle udfordringer. Jeg havde jo aldrig haft kontakt med store kunstnere, men efter en række kultegninger og nogle fotografier af tidligere værker, stod jeg som studerende igen, forklarer Ulla Salling-Mortensen.

Bedømt på de værker Ulla Salling-Mortensen har udstillet på Nuuk Kunstmuseum, var det en helt rigtig beslutning for hende at gå på akademiet. Fremragende kunstværker, sikkert farvevalg og spændende motiver. Det samme kan siges om de to andre kunstnere ved udstillingen "Happy Hour Art 3".

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt