Flot kvartalsregnskab fra BankNordik

En fordobling af overskuddet og en stor samling nye og tilfredse kunder er resultatet af Bank Nordiks satsning på at samle aktiviteterne i Grønland i bankens hovedafdeling i Nuuk. Det kombineret med en flot solvens på 13,8 % gør, at områdedirektøren er en meget glad mand.
Skrevet af Peter Troelsen
13. november 2012 09:01

Fremgangen skyldes især to ting. Udlånene i Grønland er steget med 120 mio. kr. eller 16 % de første 9

måneder i 2012 - fra 756 mio. kr. til 876 mio.kr. Derudover har samlingen af bankens aktiviteter medført reducerede personale- og administrationsomkostninger.

-Det faktum, at vi har fordoblet vores overskud fra 5 mio. kr. til 10 mio. kr., viser at det var den rigtige beslutning, vi tog, da vi nedlagde vores filialer i Ilulissat og i Sisimiut. Lidt firkantet sagt vil vi hellere give folk en god og solid rådgivning over telefonen end en mindre god rådgivning ansigt til ansigt. Vores kunder har bakket op omkring vores strategi, og det er vi stolte af i BankNordik, fortæller områdedirektør Bjartur Nolsøe til knr.gl.

Selv om BankNordik har haft en stor tilgang af nye kunder i årets først ni måneder, gør det flotte solvensprocent, at der stadigvæk er plads til nye kunder i banken. Også en udvidelse af medarbejderstaben kan komme på tale, hvis antallet af nye kunder tilsiger det.

-Vi har gjort meget for at være synlige i samfundet, og det har virket efter hensigten. Vi har en ambition om at være kendt for god rådgivning, der i den grad er blevet kerneydelsen for pengeinstitutterne i disse år. Kunderne klarer selv flere og flere bankforretninger og så kan vi koncentrere os om rådgivningen. I og med at samfundets økonomi er stabil, så er bankens økonomi også i god form, den slags følges meget tit ad. Vi har en forventning om at vi kan gøre det endnu bedre fremover, da effekten af alle vores nye kunder endnu ikke er slået fuldt igennem, forklarer Bjartur Nolsøe.