Flot futsal-præstation kvitteret med invitation til ny turnering

Det grønlandske futsal-landshold er blevet inviteret til en turnering i Kroatien efter en flot præstation ved Nordic Cup.
Foto © : GBU
Skrevet af Andreas Wille
08. december 2016 09:05
Versionist Simon Uldum -

Grønlands futsal-landshold er teknisk dygtige og fysisk stærke, og de kan sagtens udfordre andre lande. Det har de to landstrænere sagt til KNR, og det samme har et norsk medie skrevet Grønlands landshold, da holdet vandt over Norge med 4-3 under Nordic Cup.

LÆS OGSÅ Futsalimik unammisartut Nordic Cupimi unammeqqaarnerminni ajorsartut

Landsholdet viste også en særdeles flot præstation i kampen mod Finland ved Nordic Cup, som ligger blandt de 40 bedste i verden.

Derfor har Finlands kroatiske landsholdstræner inviteret det grønlandske futsal-landshold til VM-forberedende turnering i januar næste år, som skal foregå i Kroatien.

- Vi spillede rigtig godt i kampen mod Finland, og det var Finlands kroatiske træner rigtig begejstret over, og han gav os endda en officiel invitation til turneringen i januar, siger landstræner Rene Olsen til KNR.

GBU: Realistisk at Grønland kan deltage

Formanden for Grønlands Boldspil Union, John Thorsen, er glad for Grønlands første officielle invitation til en turnering.

- Jeg synes det er realistisk at vi kan deltage. Landsholdet har under Nordic Cup vist, hvad de kan. Derfor står vi i dag med en invitation, siger Thorsen til KNR.

Men det er dyrt at sende et helt hold til udlandet og det er nødvendigt at finde sponsorater, hvis landsholdet skal til Kroatien.

Vi har dygtige spillere og dygtige trænere. Det eneste vi mangler er penge for at kunne deltage ved turneringen, siger John Thorsen.

GBU-formanden vil derfor arbejde for at finde midler hurtigst muligt.

Hvis det skulle lykkedes at sende det grønlandske futsal-landshold til den VM-forberedende turnering i Kroatien, er Danmark, Norge, Montenegro og San Marino blandt modstanderne. Disse lande ligger henholdsvis som nummer 69, 66, 63 og 114 på verdensranglisten i futsal. Grønland er ikke med på ranglisten, da GBU ikke er medlem af FIFA.