Flest arbejdsløse i Kangaatsiaq

I Kangaatsiaq og omegn hvor der er mange ledige, har Pilersuisoq fået lavere indtægter. Det er dog mest Attu der er ramt.
Skrevet af Else Løvstrøm
09. februar 2010 14:53

Der er flest arbejdsløse i Kangaatsiaq. Pilersuisoqs indtægter er også gået ned ad bakke hele foråret sidste år. Men de fleste steder gik det igen op ad bakke i efteråret - undtagen i en af bygderne. Bygdehandelsmanden Jakob Enoksen forklarer:

- Ud fra det informationer jeg har skaffet mig, er Attu hårdest ramt. Her er indtægterne faldet med 2 millioner kroner, siger han.

Til gengæld er det gået rigtig godt i januar. Hvad er årsagen til det?

- Det er børnechecken, der er årsag til den gode handel i januar, svarer Jakob Enoksen, der står for bygdehandel i Kangaatsiaq-området.

Børnechecken var udbetaling af de sidste 3 års opsparing. Den beløb sig på 3.000 kroner pr. barn og er altså ifølge Jakob Enoksen årsag til en god januar måned.

Der er 190 børn, der hver fik udbetalt 3.000 kroner, så den 4. og den 5. januar blev der købt ind for 228.000 kroner i Pilersuisoq i Kangaatsiaq. Pengene blev hovedsagligt brugt på mad, oplyser Jakob Enoksen.

Arctic Green Food plejer at have 5 ansatte i Attu i vinterhalvåret. Men indhandlingen har i perioder været lukket, og det har også givet færre penge at handle for.

Hvorfor fik Pilersuisoq så lidt indtægter i Attu?

- Pilersuisoq i Attu har flest konkurrenter, med 3 mindre kiosker. Desuden er det i Attu indhandlingen har været lukket i længst tid, siger Jakob Enoksen, der er bygdehandelschef i Kangaatsiaq.