Flertallet af eleverne har indlæringsproblemer

Tre ud af fem elever i folkeskolen har formentlig særlige behov. Det anslår Lærerorganisationen IMAK. Grunden er, at eleverne for eksempel har mindre handicaps som ADHD og ordblindhed, og kommer fra socialt belastede hjem.
23. juni 2011 05:27

Formand Sivso Dorph siger i sin beretning på IMAKs repræsentantskabsmøde, at tre ud af fem elever i folkeskolen formentlig har særlige behov.

- Jeg tror, at op imod godt 60 procent af vore elever, er elever med særlige behov. Ser vi på prøveresultaterne de seneste år har 42 procent af eleverne opnået gode eller tilfredsstillende resultater. Resten har ikke opnået tilfredsstillende resultater. Er der en sammenhæng? Der bør iværksættes forskning eller undersøgelser for at få et svar, siger Sivso Dorph.

IMAK kræver, at at alle problemfelter bliver afdækkes for at kunne yde en kvalificeret indsats.
Undersøgelser i Danmark viser, at forældres alkohol - og narkotikamisbrug giver hver femte barn i den danske folkeskole indlæringsproblemer, påpeger IMAK.

Sivso Dorph noterer sig, at kommunerne er kommet med store besparelser på folkeskoleområdet, fordi nogle råd og kommissioner har fortalt dem, at de brugte for mange penge.

- Jeg håber, at vores politikere vil tage ansvar og komme til fornuft, i stedet for at blive manipuleret med hele tiden af teknokratiske embedsmænd, der rådgiver ud fra en fabrikstænkning, lyder det fra Sivso Dorph.