Flere støtter op om aluminiumsplaner

Tilslutningen til Alcoas aluminiumsprojekt er steget igen efter i nogle år at have været faldende. Det viser en dugfrisk meningsmåling, som HS Analyse har udført.
Skrevet af Mads Lynge
09. december 2011 08:59

I alt er godt halvdelen af befolkningen enten meget eller overvejende positive overfor et Alcoa-værk. Og selv om opbakningen er steget igen, har den ikke nået samme niveau som i 2007, hvor godt tre-fjerdedele umiddelbart sagde ja.

Ifølge meningsmålingen har omkring halvdelen af befolkningen en positiv forventning til en smelteværks betydning til den grønlandske økonomi. En tredjedel svarer, at de ikke ved hvorvidt det vil gavne eller skade økonomien.

Når det kommer til spørgsmålet om arbejdspladser, er den overvejende del af befolkningen positive overfor projektets betydning. De største forventninger til Alcoas evne til at skabe arbejdspladser er blandt borgerne i Maniitsoq, hvor aluminiumsværket efter planerne skal placeres.

Omvendt mener flere og flere, at det at have en aluminiumssmelter vil have en dårlig påvirkning af miljøet.

HS Analyse har siden 2007 lavet befolkningsundersøgelser/meningsmålinger angående Alcoas planer på vegne af Greenland Development.

De seneste tal er offentliggjort på baggrund af telefoninterviews af i alt 976 mennesker i oktober og november måned.