Flere spørgsmål omkring Nanoq Beer

Medlem af Inatsisartut Anda Uldum fra Demokraterne har stillet § 37 spørgsmål til Naalakkersuisut omkring det kuldsejlede erhvervsprojekt Nanoq Beer. Uldum vil gerne vide om selvstyret har politianmeldt Nanoq Beer for de manglende indbetalinger af royalty.
Skrevet af Peter Troelsen
31. oktober 2013 07:29

Anda Uldum, der før har stillet spørgsmål angående Nanoq Beer, vil gerne vide, om Nanoq Beer havde eksporttilladelse til vand i årene 2012 og 2013. Desuden vil han høre om Naalakkersuisut har fulgt landstingslovens § 29 stk. 2, som giver mulighed for idømmelse af bøde, når firmaer ikke indbetaler royalty.

Det virker forbløffende, hvis et selskab, som er givet tilladelse til eksport af grønlandsk vand, har kunnet overtræde vilkår om betaling af royalty, uden at dette har medført reaktioner fra Selvstyrets side. Offentligheden har en klar interesse i at få afdækket, om Nanoq Beer, som er delvist ejet af det selvstyreejede selskab Greenland Venture, og hvis bestyrelsesformand og direktør er fremtrædende politikere, har fået en særligt lempelig behandling af Selvstyrets myndigheder, skriver Anda Uldum i begrundelsen for sine spørgsmål til Naalakkersuisut.