Flere søger hjælp mod misbrug - og flere lykkes med det

Sidste år tog flere misbrugere imod tilbuddet om gratis behandling for problemer med alkohol, hash eller spil, og flere gennemførte behandlingen med succes.
Skrevet af Ivik Kristiansen
10. maj 2020 12:17

Det skriver Selvstyret ud fra Allorfiks årsrapport 2019.

668 borgere blev sidste år behandlet. Og det er lidt bedre end året før.

- Det er en god udvikling, at så mange borgere tager sig selv og deres problem alvorligt og søger hjælp. Det kræver mod, og vi har stor respekt for dem, der vælger at tage mod hjælpen og komme i behandling, siger Birgit Niclasen, der er læge og leder af Allorfik.

Den største gruppe, der modtog behandling sidste år, er unge mellem 25 og 34 år, og der er lidt flere kvinder end mænd.

Fire ud af fem af dem, der blev henvist til behandling, havde i forskellige grader problemer med alkohol.

Også mange havde problemer med hashmisbrug. Det var et problem for især yngre mænd, og op mod halvdelen af alle mænd i behandling havde problemer med hashrygning.

Der er ikke kun flere, der henvender sig til Allorfik. Fire ud af fem gennemførte behandlingen i 2019, hvilket igen var lidt flere end året før, skriver Selvstyret.

 - Vi glæder os hver gang vi kan sige farvel til en borger, der stod distancen. Ikke mindst glæder det os at flere helt unge gennemfører behandlingen, siger Birgit Niclasen  og henviser til tal for aldersgruppen mellem 15 og 25 år.

Desværre viser årsrapportens analyse, at der er behov for forbedringer.  For kun halvdelen af de behandlede får lavet en ”efterforløbsplan”, som skal være med til at sikre, at de kan fastholde et liv fri for afhængighed.

 - Det kan vi gøre bedre, og det må vi i fællesskab se at få gjort noget ved i 2020, afslutter Birgit Niclasen.