Flere risikerer at miste huse

7,4 millioner. Så meget lykkedes det skattestyrelsens inddrivelsesmyndighed at kradse ind i gæld til det offentlige under deres besøg i Ilulissat. Men flere står blandt andet til miste deres ejendomme, hvis de ikke kan lave en fornuftig afdragsordning.
12. december 2012 16:17

Skattevæsenet har nemlig taget udlæg i 9 forskellige huse til en værdi af 4,8 million kroner:

- Vi har konkret taget udlæg i 9 forskellige huse, og i alle tilfælde, så er det ejendomme, som jeg skønner, kan give helt eller delvis dækning til os, hvis det kommer så langt som til tvangssalg, siger Morten Kalhke, styrelseschef i Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen behandlede under deres besøg 35 ud af 42 sager om virksomheders og privates gæld til de offentlige i alt fra a-skatter til Børnebidrag.

- Mandag og tirsdag nåede vi i alt 35 sager. Kontant så fik vi næsten 900.000 kroner ind. Og vi fik 1,7 million kroner ind ved transport. Det vil sige, at dem der skyldte os penge, de transportere os tilgodehavender hos andre, der skyldte dem penge, og vi anser det her penge som helt sikre, siger Morten Kalhke, der er tilfreds med, at styrelsen

nåede at inddrive og sikre i alt 7,4 million kroner ud af de 10,1 million kroner, som de oprindeligt kom for at inddrive:

- Der har selvfølgelig også nogle sager hvor folk ikke har, kunne betale her og nu, hvor de ikke ejer fast ejendom. Men der har vi indgået fornuftige betalingsordninger. Så vi har altså sikret størstedelen af det tilgodehavende som vi kom herop for at få inddrevet. Så på den baggrund vil jeg egentlig betegne turen herop som succes i inddrivelsesmæssig henseende, siger Morten Kalhke.