Flere rationaliseringer forude for Pilersuisoq

Trods store besparelser i de tre foregående år med mange fyringer, stopper rationaliseringerne i Pilersuisoq ikke, lød meldingen fra KNI på generalforsamlingen i går. KNI, der ejer Pilersuisoq, lægger under forhandlingerne med ejeren om en ny servicekontrakt op til, at der kan være ringere betjening i de bygder, hvor selskabet ikke tjener penge.
Skrevet af Jens Thorin
18. august 2011 18:11

- Der er masser af udfordringer i Pilersuisoq. For at sikre en fremtidig indtjening, som skal sikre en fornuftig drift i Pilersuisoq, skal der træffes upopulære beslutninger, siger Michael Skourup, der er formand for KNI's bestyrelse.

Pilersuisoq's moderselskab, det 100 procent Selvstyreejede KNI-koncernen, opnåede et årsresultat i regnskabsåret før skat på 102,2 mio. kroner, og resultatet var således næsten det dobbelte af sidste års resultat, som før skat udgjorde 53,4 mio. kroner.

Men vejen til det gode resultat har ikke været dans på roser, heller ikke for ansatte.
KNI har gennem de tre sidste år reduceret sin medarbejderstab med 100 hetildstillinger, ved enten ikke at genbesætte tomme stole eller fyre medarbejere. Idag er der 803 ansatte i hele koncernen.

Men kocernen stopper ikke med at trimme virksomheden.  Det varsler bestyrelsesformanden. KNI er nemlig på vegne af Pilersuisoq  nu igang med at forhandle om en ny servicekontrakt med Selvstyret. Og KNI lægger op til, at kunderne i de butikker i bygder og mindre byer, der klarer sig godt, skal kunne mærke det i hverdagen i form af bedre service og bedre butikker.

Til gengæld skal det være slut med krydssubsidier, der betyder, at Pilersuisoq's butikker, der klarer sig godt, har sendt penge til de butikker, der ikke klarer sig godt.

Og KNI's mål er fortsat et fornuftigt driftresultat, og det betyder, at Pilersuisoq i højere grad skal hvile i sig selv.
Og resultatet af forhandlingerne om den nye servicerkontrakt kan derfor være en ringere betjening i mange af Pilersuisoq´s butikker.

- Udfaldet af forhandlingerne om servicekontrakten vil give de forudsætninger, som vi skal bruge for at skabe en fornuftig drift i Pilersuisoq. Og så må vi igen se på åbningstider, varesortimentet og vareudbud, siger Michael Skourup, der er formand for KNI´s bestyrelse.