Flere løse hunde i Nuuks gader

Et stigende antal hunde er løse i Nuuk, og det kan være farligt i vintermørket, advarer byens hundeinspektør, Tom Amtoft.
Der løse hunde i Nuuk for tiden, og det kan være farligt både for hunden, men også for dig i trafikken, fortæller hundeinspektøren i Nuuk Tom Amtoft. Foto © : flowcomm/Flickr Creative Commons
29. november 2023 12:37

Er du hundeejer, så pas på menneskets bedste ven her i vintermørket.

Et stigende antal hunde og katte er løse i Nuuks gader for tiden. Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq på deres Facebookside, og hundeinspektør i byen Tom Amtoft uddyber på kommunens hjemmeside:

- Lige nu forsøger jeg forgæves at indfange en sort og brun Nuukhund i Atertaq-området, der går alene for sig selv, uden halsbånd på. Den har flere gange gået alene og ledt efter mad. Den er tynd og meget skræmt, så det er svært at fange den, siger han.

Du er ansvarlig

Og det er ikke den eneste hund, der løber rundt alene. Derfor minder kommunen på deres hjemmeside hundeejere om, ' at det er lovpligtigt, at du som hundeejer passer på din hund, og at du ikke lader den løbe frit i vintermørket'.

Hvis du ser en hund løbe frit, opfordrer hundeinspektøren til, at du kontakter kommunen, og hvis du kan, kalder hunden til dig, fordi:

- Det er meget koldt lige nu, og meget glat. En skræmt hund, der løber alene rundt, kan være til fare for trafikken og kan komme slemt til skade. Du kan også blive gjort ansvarlig for de skader, der sker, hvis en bil påkører din hund, fortæller Tom Amtoft.