Flere kilo dynamit efterladt i dumpen

En borger i Narsaq snublede på en søndagskøretur over en kasse fyldt med kilovis af dynamit.
07. juni 2011 15:15

Da Jim Petersen søndag morgen kører forbi sit værksted og videre forbi byens jerndump, standser han ved synet af en kasse i vejkanten.

- Så står der en kasse en meter fra den asfalterede vej med hængelåse, der er brudt op. Så kigger jeg lige i kassen. Så får man jo et chok. Så ligger der dynamit, tændsatser, tændsnore og det hele dernede. Man bliver jo noget rystet. Hvis nu der kom nogle børn forbi og begyndte at kaste sten på det, så kan der jo ske en hel masse, fortæller Jim Petersen fra Narsaq, der anslår det sprængfarlige fund til at være på mellem 5 og 10 kilo.

- Så kontaktede jeg selvfølgelig politiet, der så kom forbi sammen med brandvæsnet og tog vare på det. Siden har jeg ikke hørt mere. Derfor tænker jeg, at sagen da må køre videre. De skal da have fundet ud af, hvem der har smidt det derud, for det er da fuldstændig uforsvarligt, lyder det fra Jim Petersen.

Stationsleder i Qaqortoq, Bent Ole Kleist, oplyser til KNR at dynamitten er af ældre dato og bruges i forbindelse med minørarbejde. Men da de ikke har kunnet finde ud af hvem, der har efterladt dynamitten, er sagen overdraget til kommunens entreprenør-afdeling.

Men her ender sporet blindt. For tilsyneladende kender ingen i Kommune Kujalleq til dynamitfundet...