Flere hvidhvaler observeret i Østgrønland

I de seneste år er der blevet observeret hvidhvaler i Østgrønland, og det er ifølge Grønlands Naturinstitut noget nyt, da man tidligere kun med mange års mellemrum har set enkelte hvidhvaler.
Foto © : sk8mama/Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé
14. juni 2016 07:48

Derfor har man ikke troet, at der var en selvstændig hvidhvalsbestand i Østgrønland, skriver naturinstituttet i en pressemeddelelse.

Grønlands Naturinstitut regner dog med, at hvidhvalerne kommer fra den voksende bestand ved den norske øgruppe Svalbard.

Hvis der skal åbnes for jagt på hvidhvaler i Østgrønland, skal Grønlands Naturinstitut vide, hvilken bestand de kommer fra og helst også, hvor mange og hvor tit, de bliver observeret. Derfor er man også interesseret i at høre fra folk, som skulle observere hvidhvaler, eller fra fiskere, som får en død hvidhval i garnet, så instituttet kan tage prøver for at finde ud af, hvor hvalerne kommer fra.

Naturinstituttet gennemfører i 2016 og 2017 en optælling af hvaler i Østgrønland, og her vil de også holde godt øje med hvidhvalerne, hedder det i pressemeddelelsen.