Flere gymnasieelever får huen trods stort frafald

Kun hver anden elev, der begynder i et grønlandsk gymnasium, ender med at få den rødhvide studenterhue på til sidst. Det viser tal fra Departement for Uddannelse, Kultur og Kirke. Alligevel er der flere elever end før i tiden, der kan kalde sig student.
Foto © : Jørgen Brandt-Klemensen
Skrevet af Mette Wallach
06. december 2018 07:01

I en gymnasieklasse på 20 vil cirka 10 elever droppe ud før afgangseksamerne i 3.g. Det viser seneste opgørelse fra Departement for Uddannelse, Kultur og Kirke.

I 2016 var det således kun 52 pct af de grønlandske gymnasieelever, der gennemførte uddannelsen. Den procentsats har ligget mere eller mindre stabilt siden 2012.

LÆS OGSÅ Kollegiepædagoger hjælper gymnasielever til en lettere hverdag

Men det er ikke hele sandheden, for flere og flere unge begynder i gymnasiet. Siden 2006 er tilgangen til de grønlandske gymnasier nemlig steget med hele 56 pct. 

Det betyder, at selvom kun hver anden ender med at gennemføre uddannelsen, så fik 181 flere hoveder huen på i 2016 sammenlignet med 2006. Det viser tal fra Grønlands Statistik.

LÆS OGSÅ Forskellige baggrunde kan skabe mistrivsel

Antalsmæssigt er der altså flere grønlandske unge, der gennemfører gymnasiet end hidtil.

Naalakkersuisoq for uddannelse, kultur og kirke, Ane Lone Bagger, kalder det for en succeshistorie, at flere unge bliver studenter, mens frafaldsprocenten ligger stabilt.

LÆS OGSÅ Er de grønlandske gymnasier en succes eller fiasko?